JOD – LUGOLOV RASTVOR

Antivirusno i antiseptičko sredstvo svih vremena. – Dr. David Derry

Simptomi nedostatka joda uključuju grčeve u mišićima, hladne ruke i stopala, sklonost debljanju, lošu memoriju, zatvor, depresiju, edem, mijalgiju, slabost, suvu kožu i lomljive nokte.

Nobelov laureat dr. Albert SzentGyörgi, doktor koji je otkrio vitamin C je napisao: „Kada sam bio student medicine, jod se u obliku kalijumovog joda koristio kao univerzalni lek. Niko nije znao kako Jod sve leči, ali Jod je radio nešto vrlo dobro i lečio“. Istraživači su zaključili i potvrdili da dodavanje joda može sprečiti pogoršnje kardiovaskularnih bolesti zbog nedostatka joda. Svi se slažu da nedostatak joda u prehrani uzrokuje spektar poremećaja koji na prvom mestu uključuje poremećaj Štitne žlezde ..gušavost …hipotireozu,..mentalnu retardaciju i kretenizam (ozbiljna mentalna retardacija koju prate fizičke deformacije). Osobe kojima nedostaje joda pate od fizičkih, neuroloških, mentalnih, imunoloških i reproduktivnih bolesti.Jod je važan za ispravno funkcioniranje nervnog sistema, a dr. S. Cunnane predlaže da je „jod osnovni hranjivi sastojak ljudskog mozga u njegovoj evoluciji“. Jod je danas izbor lečenja mnogih ljudi koji su dobili tačna obaveštenja o njemu, pa tako autor dela ovog pisma govori …” Koristim ga za sve. Podigao sam decu i moje unuke na jodu. Mom sinu doktor hteo izvaditi krajnike, a ja sam odlučio da krajnike mažem jodom. Nikada više nije imao problema sa grlom. Uzeo sam flašicu sa sprejem, sipao malo joda u nju i poprskao njegove krajnike. Kao što možda znate, jod se brzo suši,i tako ostaje na krajnicima. Počelo je delovati 24 sata nakon prskanja grla.”

JOD JE UNIVERZALNI DODATAK PREHRANI

OMOGUĆAVA DA BUDEMO SAMI SEBI ISCELITELJI.

ON JE ESENCIJALNA HRANJIVA MATERIJA ZA DOBRO ZDRAVLJE

JEDNOSTAVAN LEK ZA RAZNE FIZIČKE I MENTALNE POREMEĆAJE

EFIKASNO SREDSTVO ZA DETOKSIKACIJU I ANTISEPTIK

Ako se uzima Lugolova otopina onda je početna doza 3-5 kapi u čaši mlake vode svako jutro pomešane sa kašičicom prirodnog meda i kašikom jabukovog sirćeta.

Pre su preporuke bile manje, ali danas je sva hrana totalno bez tog elementa, a i okolina zatrovana, pa se zbog toga dnevna količina Joda povećava.

Lugolov rastvor treba sadržavati 5,0 posto joda i 10,0 posto kalijum jodida u vodi.

Dve kapi sadrže 5 mg joda i 7,5 mg kalijum jodida.Jod je najsigurniji od svih elemenata u tragovima i jedini koji se može davati bez opasnosti kroz duže vreme u količinama do 100.000 puta većim od preporučene RDA doze – ovo je istraživanjima dokazao dr.Brownstein.

Izuzetak su osobe koje imaju alergiju na jod , a to je izuzetno retka pojava.Svakih sedamnaest minuta svaka kap krvi u našem telu prolazi kroz našu štitnu žlezdu, i ako ona sadrži dovoljnu količinu joda, bakterije i virusi koji nastaju u krvi će biti ubijeni dok krv prolazi kroz nju.

Korištenje jodiranih soli kod kuće je jedan od najlakših načina pojačavanja unosa joda. Važno je napomenuti da je obična kuhinjska so slab izvor joda , tu se Jod nalazi u malim količinama i krije se da jod isparava iz soli dok se nalazi na kuhinjskom stolu. Zato se sada preporučuje dodatno uzimanje joda.

Dr Christopher je u svojim predavanjima izneo da su pacijenti sa ozbiljnijim obolenjima , uzimali i do 60 kapi joda dnevno. Jod uklanja otrovne hemikalije – Živu, Florid , Bromid , Aluminijum , Stroncijum , Radioaktivne i Biološke otrove.

Jod jača autoimunitet, jača T-ćelije adaptivnog imunog sistema, štiti od abnormalnog rasta bakterija u želucu i mnogo , mnogo više. Možemo raspravljati o njegovoj optimalnoj dozi, ali brzo bi se složili da je Jod apsolutno neophodan za zdravlje štitne žlezde kao i jajnike, dojke i prostatu. Osim povećanog rizika za rak dojke kod žena s manjkom joda, postoji uverljiv dokaz da manjak joda povećava rizik od raka štitne žlezde. Ovo je samo nekoliko razloga zbog kojih bi svako trebao da se zainteresiresuje za uzimane Joda. U vremenu sve većeg izlaganja otrovima svima nam je potrebno više, a ne manje joda jer on ima vrlo specifično zaštitno delovanje protiv nekoliko uobičajenih otrova kao što su flor i bromid, a pomaže pri eliminisanju olova i žive iz tela. Jod se nekada smatrao mnogo važnijim elementom i fakorom za održavanje zdravlja pa se do pre dvadesetak godina rutinski dodavao u hleb. Antiseptička svojstva joda se koriste za sterilizaciju svake površine i materijala u bolnicama. Jod je izvrstan mikrobicid sa širokim rasponom delovanja što uključuje sve važne mikroorganizme vezane za zdravlje kao što su probavne bakterije, probavni virusi, bakterijski virusi, gljivice i ciste protozoe.Ima toga još mnogo da se piše o Jodu , ovo je kratak pregled kako sami sebi da pomognemo da se izlečimo i da održavamo naše zdravlje. P.S. Flašicu sa lugolovim rastvorom možete kupiti u svim apotekama, obavezno flašicu zamotajte u aluminijsku foliju tako da bude zaštićen od svestlosti, držite ga dalje od aparata koji zrače, magnetnih vrtloga…